Lemonیا به اختصار لیمو، از خانواده مرکبات و میوه درخت لیمو میباشد که در موارد متعددی همچون آشپزی، پزشکی، صنعت و …، مورد استفاده قرار میگیرد. لیمو ترش میوهایست کلپه در تمام فصول دیده میشود اما لیموهای تولید شده در اواخر پاییز و اوایل زمستان پرآبتر از زمانهای دیگر میباشند.
در ایران انواع مختلف لیمو در نواحی شمالی و جنوبی کشور کاشته میشود. لیمو ترش لیسبون میوه ارزشمندی است که اکثر متخصصین تغذیه به مصرف فراوان آن اشاره دارند. در عصاره لیمو تقریباً 5 تا 6 درصد سیتریک اسید موجود میباشد که در واقع علت اصلی مزه ترش آن محسوب میشود و خواص فراوانی دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم.
- لیمو ترش به دلیل برخورداری از ویتامین C، مقاومت سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
- لیمو ترش خاصیت ضدآلرژی و ضدالتهاب دارد و به همین دلیل برای افراد مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی مناسب است. برای این منظور چند قطره آب لیمو ترش را در مقداری آب گرم مخلوط نموده و روزانه 3 الی 4 مرتبه با این محلول غرغره کنید.
- لیمو ترش دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی میباشد از این رو از عفونتها جلوگیری میکند.
- لیمو ترش سرگیجه را برطرف میکند و اگر با کمی عسل مصرف شود، دلشوره را رفع نموده و موجب آرامش میشود.
- اسیدهای موجود در لیمو ترش ورقه ای خشک از بین برنده اسید اوریک است و خون را رقیق میکند.
- لیمو ترش برای سفید و نرم شدن آرنج و زانو مناسب است. در این خصوص میتوانید آرنج و زانو را با چند قطره آب لیمو ترش ماساژ داده و سپس بشویید.
در ادامه ی خواص بی شمار این میوه باید گفت افرادی که از سوزش سر دل، ناراحتی مثانه و کلیه رنج میبرند و یا به میوههای استوایی حساسیت دارند، قبل از مصرف لیمو ترش بهتر است با پزشک مشورت نمایند. همچنین برخی افراد تمایل دارند به همراه چای، از لیمو ترش به عنوان چاشنی استفاده نمایند اما این امر موجب از بین رفتن ویتامین Cلیمو ترش شده و احتمال آسیب رساندن به مینای دندان و خشکی دهان را افزایش میدهد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.