ویتامین C یکی از مهم ترین ویتامین ها برای انسان است که در تمام گیاهان سبز به ویژه لیمو ترش جهرم یافت می شود. علائم کمبود ویتامین C عبارتند از: ضعف، از دست دادن اشتها، از دست دادن عملکرد ایمنی (به ویژه در کودکان)، سرماخوردگی و آنفولانزا، استخوانها، مفاصل و عضلات دردناک. علاوه بر این، کمبود این ویتامین می تواند باعث کندی بهبودی و اختلال در سیستم گوارشی و غشاهای مخاطی شود.
ویتامین های ضروری در لیمو
اسید اسکوربیک که معمولاً به عنوان ویتامین C در لیمو ترش جهرم شناخته می شود، از نظر عملکردی برای سنتز کلاژن بسیار مناسب است، که به یکپارچگی بافت همبند (با پیوند هیدروژنی بین پروتئین های کلاژن) عاج بافت استخوان و دندان، بهبود زخم و سوختگی کمک می کند زیرا به تشکیل بافت اسکار کمک می کند. علاوه بر این، جذب آهن روده ای را افزایش می دهد، برای سنتز کارنیتین، در تبدیل اسید فولیک به شکل فعال آن THFA و در سنتز آدرنالین و نورآدرنالین، که دو انتقال دهنده عصبی سیستم عصبی سمپاتیک هستند، در شرایط استرس زا آزاد می شوند، ضروری است. در ناحیه مدولاری غدد فوق کلیوی.
ویتامین C یک ماده مغذی محلول در لیمو ترش آبگیری است. در معرض فلزات، قلیایی ها، نور یا اکسیژن به راحتی اکسید می شود و فرمول شیمیایی آن C6H8O6 است. اسید اسکوربیک به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و مولکول های بالقوه مضر به نام رادیکال های آزاد را از بین می برد.
چگونه، چه زمانی و چرا ویتامین C مصرف کنیم
بدن انسان توانایی سنتز و ساخت ویتامین C را ندارد و بنابراین برای تامین نیازهای ویتامین C از طریق دریافت روزانه به منابع غذایی برون زا وابسته است. ویتامین C را می توان در تمام گیاهان سبز، به ویژه در مرکبات (مرکبات) یافت. برای فرآیندهای کاهش اکسید داخل سلولی مفید است و باعث افزایش متابولیسم اسید آمینه آروماتیک و نشت برخی از مواد داخل سلولی می شود.
مصرف بیش از حد: ویتامین C سمیت بسیار کمی از خود نشان می دهد، زیرا محلول در آب است. بنابراین می تواند باعث اسهال شود اما توسط بافت های ما جذب نمی شود. مقدار توصیه شده روزانه (RDA): 50-75 میلی گرم در روز، در افراد بالغ و سالم.
بارداری، شیردهی، کم کاری تیروئید، جراحی، بیماری های التهابی و مزمن نیاز به مصرف عمده ویتامین C دارند که از جمله خواص پودر لیمو می باشد. قابل ذکر است که دمای جوش ویتامین C را به سرعت از بین می برد: به عبارت دیگر، در هر ماده غذایی درصد زیادی در پخت و پز از بین می رود. سیگار، استرس، تب یا استنشاق گاز اجازه جذب کامل ویتامین C را نمی دهد.
داروهای سولفا حذف ویتامین را افزایش می دهند، بی کربنات سدیم که یک محیط قلیایی ایجاد می کند، ویتامین C را از بین می برد و همچنین آب بیش از حد می تواند به ذخیره اسید اسکوربیک بدن ما آسیب برساند.
کمبود اسید اسکوربیک، در کودکان 2 تا 20 ماهه، گاهی اوقات به عنوان بیماری بارلو نامیده می شود که به نام پزشکی که آن را توصیف کرده است، امروزه به ندرت در کشورهای غربی دیده می شود. اساساً، نوزادانی که با بطری تغذیه میشوند (با شیر مصنوعی فقیر از ویتامین C) از بوی بد دهان، زبان پوشیده شده و خونریزیهای زیر پریوست رنج میبرند. در بزرگسالان، کمبود ویتامین C اغلب به دلیل رژیم غذایی اشتباه است. موارد شدید به عنوان بیماری اسکوربوت شناخته می شود.
ویتامین ها
ویتامین ها مواد آلی طبیعی هستند که ساختار مولکولی منحصر به فردی دارند و به عنوان تنظیم کننده های زیستی و کاتالیزورهای فرآیند حیاتی عمل می کنند. ارگانیسم ما قادر به سنتز آنها نیست، بنابراین ما نیاز به دریافت رژیم غذایی روزانه داریم. ویتامین ها نیز به عنوان کوفرمان بخشی از سیستم آنزیمی هستند. آنها در برابر کم خونی مفید هستند، سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کنند و از سیستم عصبی مرکزی محافظت می کنند.
توصیه های ورزشی
قبل از انجام ورزش آب را با لیمو میل کنید. شما عملکرد خود را بهبود می بخشید و از درد عضلانی جلوگیری می کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.